top of page
hemeroteca.jpg

La 8a edició de l’Encontats se celebrarà a Balaguer del 20 al 24 de setembre

La vuitena edició de l’Encontats, el Mercat del Conte i el Llibre Il·lustrat de Balaguer se celebrarà enguany del 20 al 24 de setembre.

En aquesta edició la figura del padrí de l’Encontats serà el mestre, editor i escriptor Ramon Besora. Després de col·laborar activament en la formació de mestres, i de vint-i-dos anys exercint com a tal, es va dedicar al món editorial. Besora ha rebut diversos premis nacionals i internacionals, entre els quals destaquen el Premi Baldiri i Reixac, el Premi de Literatura Infantil Atrapallibres i l’Octogone d’Honneur, atorgat pel Centre Internacional d’Études en Littérature de Jeunesse de París.

En el marc de la setmana de l’Encontats, pel dimecres 20 de setembre s’ha organitzat la jornada professional per a bibliotecàries. dijous dia 21, al Teatre Municipal de Balaguer tindrà lloc la representació de l’obra “El co nillet que volia pa de pessic” de Cacauet Teatre, basada en el llibre de Ramon Besora, adreçada a l’alumnat d’entre 3 i 6 anys dels centres educatius de la ciutat. Seguidament, el divendres dia 22 al matí es realitzarà un mural amb la col·laboració de l’alumnat d’ESO de l’assignatura d’Educació Visual i Plàstica.

El Museu de la Noguera inaugurarà el mateix divendres 22 de setembre, una exposició sobre la vessant il·lustrativa de Josep Vallverdú. I a continuació, la Companyia Cassigalls oferirà l’espectacle ‘Bestiolari inèdit. Contrapunt poètic’, un recorregut per l’obra poètica de Vallverdú.

Una altra novetat d’aquest any és també la vinculació amb el Premi d’Àlbum il·lustrat Vila de Térmens. El dissabte 23 al matí, Lali Miró realitzarà el taller ‘Multitud il·lustrada’ adreçat a infants de 6 a 11 anys.

L’endemà, diumenge dia 24, tindrà lloc la gran festa familiar al voltant del món dels contes, amb una la presència de parades d’editorials, llibreries especialitzades en la publicació de literatura infantil, il·lustradors i artesansi diferents espectacles.
banner-reclam.gif
bottom of page