top of page
hemeroteca.jpg

L’Arxiu Comarcal inaugura l’exposició“La memòria del treball a la Noguera”

Amb motiu del 40è aniversari de l’Arxiu Comarcal de la Noguera, s’ha organitzat una exposició de fotografies antigues, les quals mostren formes de treball anteriors a la mecanització del món rural a la Noguera.

A través de les imatges, es proposa un recorregut visual per diferents feines de pagès, oficis i tasques quotidianes que es realitzaven antigament als pobles i les zones rurals, abans de l’aparició dels tractors, els automòbils i els electrodomèstics. Les fotografies mostren un temps en el que bona part del treball s’havia d’efectuar amb la força del cos i dels braços, però també amb l’ajuda dels animals, que sovint eren imprescindibles. D’altra banda, els desplaçaments eren llargs i costosos, i per això calia dinar al tros i aprofitar totes les hores de llum que tenia el dia. A més, la subsistència de la llar depenia en gran mesura de l’autoconsum, i calia fer rebost per tot l’any.

L’exposició compta amb la col·laboració de la Paeria, el Consell Comarcal de la Noguera, l’Oficina de la Noguera del Consorci per a la Normalització Lingüística i alguns ajuntaments de la comarca.
banner-reclam.gif
bottom of page