top of page

L’Arxiu Comarcal de la Noguera celebra la Setmana Internacional dels Arxius

Amb motiu se la Setmana Internacional dels Arxius, l’Arxiu Comarcal de la Noguera oferirà l’exposició Balaguer. 1925-1937. Fotografies de Daniel Torruella Valls, del 3 al 30 de juny, a la Sala Estudi 76 de la Paeria de Balaguer, de les 10h a 20h.

La mostra aplega una selecció d’imatges extraordinàries de Balaguer del primer terç de segle XX, a través de les quals el visitant podrà apreciar com era la capital de la Noguera fa 100 anys.

L’autor de les instantànies, Daniel Torruella Valls (Balaguer, 1905-1938), va ser membre de diverses entitats i agrupacions culturals i esportives de la ciutat durant la dècada de 1920 i 1930; va col·laborar a la revista Pla i Muntanya; va ser membre fundador i president de la Secció fotogràfica del Centre Excursionista de Balaguer; va militar en el Centre Català Republicà i va ser regidor de l’Ajuntament de Balaguer entre els anys 1934 i 1936.

La seva afició a la fotografia ens ha deixat un important llegat històric que avui es conserva a l’Arxiu Comarcal de la Noguera, gràcies a la donació que va fer Josep Torruella Riasol, el fill de l’autor, a l’Ajuntament de Balaguer l’any 2022.
Commentaires


banner-reclam.gif
bottom of page