“Hem de fer entendre que no pots sortir al carrer per passejar, córrer o anar a fer un cafè”

Aquest titular son paraules d'en Josep Sànchez, sergent del Cos de Mossos d'Esquadra, que fa una reflexió de la situació que estem vivint amb aquesta pandèmia.


"Els mossos d’esquadra de la comarca de la Noguera, durant aquests dies de confinament hem hagut de canviar la manera de treballar, incrementant notablement les mesures de seguretat (posant-nos mascaretes, guants i rentant-nos molt sovint les mans) i respectant les distàncies de seguretat (d’entre 1,5 i 2 m) a l’hora de dirigir-nos a la gent.


Si tal com diu la dita, la paciència és la mare de la ciència, i els mossos d’esquadra de la Noguera podem assegurar que aquests dies de confinament n’hem hagut de prendre més que mai". “Escoltem, informem i aconsellem, però en alguna que altra ocasió encara hem de fer entendre que no es pot sortir al carrer per anar a passejar o per anar prendre un cafè al bar”. “A l’hora d’aturar-los per parlar amb ells els diem que és per al seu propi bé i per a la de la resta de ciutadans”.


Ho explica en Josep Sànchez, sergent del Cos de Mossos d’Esquadra que treballa a l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de l’ABP de La Noguera (comissaria de Ponts i comissaria de Balaguer), el qual, abans de la declaració de l’estat d’alarma es dedicava majoritàriament a respondre els requeriments diaris que anaven sorgint, i ara atura a les persones que van pel carrer per comprovar que ho facin per necessitats bàsiques o justificades.

Com els mossos d’esquadra, les policies locals i altres cossos de seguretat, aquests dies continuen treballant per garantir que es compleix el confinament a Catalunya; Això no treu, es clar, que continuem donant resposta als requeriments que diàriament puguin sorgir.


"A Balaguer i municipis propers, en general la ciutadania està fent cas al confinament (sempre hi pot haver alguna excepció...). Els mossos, en aquests municipis i sobretot durant els primers dies, hem hagut d’avisar als propietaris d’alguns establiments per informar-los que no podien obrir el negoci o informar a vianants que passejaven pel carrer, que havien de tornar-se’n a casa seva. D’anècdotes durant aquests dies n’hi ha moltes: runners equipats per anar a córrer que deien anaven comprar, ciclistes totalment equipats que deien venien de treballar, escaladors en plena acció, motoristes que van a donar un tomb, etc. Hi ha situacions en que la denúncia és inevitable..."


El sergent Josep Sànchez reconeix que durant tots els anys que porta de servei al cos mai s’havia trobat amb una situació similar. Emperò, vol remarcar que també durant aquests dies, estan reben mostres de comprensió i suport de moltes persones: “ens agraeixen el servei, els controls a la via pública, ens donen mostres de suport i afecte, en definitiva, ens agraeixen el que fem”. Tot i així, pronostica, que durant els pròxims dies encara hi haurà persones a les quals encara se les haurà d’apercebre de la situació en que ens trobem...
banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per