top of page
hemeroteca.jpg

“Gènere i feminisme” serà el tema central de la Càtedra d’Estudis Medievals d’enguany

A més dels debats i de les ponències també es farà una sortida de treball de camp amb vàries visites


El passat 10 d’abril, es va presentar la 27a edició de la Càtedra d’Estudis Medievals Comtat d’Urgell que es farà els dies 8, 9 i 10 de maig a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera.

La temàtica d’enguany és “Gènere i Feminisme. Balanç historiogràfic i nous reptes”, per revisar els espais de feminitat a l’edat mitjana i les perspectives que s’obren per a la recerca, i integrant noves maneres de mirar el passat amb perspectiva de gènere superant la invisibilització de la meitat de la població, la de gènere femení.

Com cada any, professorat universitari molt especialitzat en el tema participaran com a ponents de la Càtedra, provinents de les universitats de Lleida, Barcelona, Granada, Saragossa, i també d’universitats internacionals com les de París, Lisboa, Bolonya, Hauts-de-France, entre altres.

Organitzat pel Consell Comarcal, la Paeria, l’Arxiu Comarcal de la Noguera, la Universitat de Lleida, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, amb la voluntat d’estudiar i difondre la història medieval de la Noguera.
Comments


banner-reclam.gif
bottom of page