Formació en treball comunitari per als treballadors dels Serveis Socials del Consell Comarcal

Des de l’Àrea de Serveis Socials a través del Pla d’Acció Comunitària Inclusiva, s’ha organitzat una formació en treball comunitari, en l’àmbit dels Serveis Socials, adreçada als i a les professionals de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.

Aquesta formació de 4 hores de durada s’imparteix de manera presencial en tres sessions (25 de febrer, 18 de març i 19 de març) per garantir les mesures de protecció i seguretat vigents per la pandèmia, a càrrec de la formadora és Marta Ballester, una professional molt valorada en l’àmbit dels serveis socials i el treball comunitari, i que actualment es dedica a la formació.

La formació en treball comunitari ajudarà l’equip a disposar de més coneixements sobre la intervenció comunitària i a aprofundir en la mirada comunitària als programes i serveis que es desenvolupen als Serveis Socials.

El Pla d’Acció Comunitària Inclusiva és una nova eina que la Generalitat de Catalunya posa a disposició dels ens locals en matèria d’inclusió social i acció comunitària i que neix fruit d’un procés de treball amb la finalitat d’unificar els Plans de Desenvolupament Comunitari (PDC) i els Plans d’Inclusió Social (PLIS). Aquest pla es concep com una eina al servei del model proactiu i comunitari cap al qual vol girar el Sistema de Serveis Socials català i ofereix l’oportunitat d’alinear l’atenció primària dels serveis socials bàsics amb el treball preventiu i comunitari.
banner-reclam.gif