top of page
hemeroteca.jpg

Firauto s’avança una setmana i se celebrarà els propers 6, 7 i 8 d’octubre

La fira s’ha avançat per no coincidir amb el pont del Pilar, però en properes edicions es farà a la data habitual


La ciutat de Balaguer acollirà una nova edició de Firauto, la Fira del vehicle d’ocasió i complements, els dies 6, 7 i 8 d’octubre al pavelló Inpacsa, arribant ja a la 31a edició.

El certamen s’avança enguany dos caps de setmana respecte a les altres edicions, una decisió consensuada amb els expositors locals per no coincidir en ple pont del Pilar. A més, a Balaguer el divendres dia 13 és un festiu de lliure disposició per a les escoles i donada la tipologia de la Fira, que també esdevé un gran mercat de vehicles, s’ha preferit avançar-la. L’any que ve, però, tornarà a les dates habituals.

El certamen és pioner a les terres de Lleida i hi participaran 18 expositors que presentaran els seus vehicles, tots ells supervisats i revisats, amb un gran ventall d’opcions, des de les més econòmiques, que es podran trobar al Mercat de la Ganga, amb vehicles de fins a 6.000 euros, fins a les més sofisticades, per a públics més exigents i/o amants del motor.

També hi haurà vehicles de gerència i amb molts pocs quilòmetres, d’alta gamma, elèctrics i de baix consum, un fet que li dona a la fira un valor afegit. A més, hi seran presents altres sectors com són les caravanes i autocaravanes, en modalitat de lloguer, els remolcs i la maquinària industrial, els complements i també la retolació de vehicles.

Al vestíbul del pavelló, i seguint la línia de conscienciació educativa davant els i les conductores, s’hi podrà veure una exposició de caire didàctic, avalada pel departament de Promoció i Desenvolupament Social, sota el títol: “Febre del divendres nit”, una mostra sobre la prevenció de conductes addictives dissenyada al voltant de 12 plafons que proposa als visitants participar en una sortida nocturna simulada i ser protagonistes de diversos jocs de rol que els enfrontaran a situacions en què són presents l’alcohol i altres drogues, la conducció de vehicles i les relacions sexuals.

Com a novetat, hi haurà un espai de mobilitat elèctrica, per tal de conscienciar a la ciutadania.

També, com cada any, s’ha pensat en uns espais infantils per facilitar l’estada dels petits la fira mentre els pares la visiten: un circuit de slot a l’entrada del pavelló i un circuit de karts ecològics amb monitor al darrera del mateix.

L’horari serà divendres a la tarda, de les 16.00 h fins a les 20.00 h, i inauguararà el certamen la Sra. Montserrat Vergés, delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Lleida, acompanyada per la paera en cap Lorena González i la resta d'autoritat locals i comarcals. Dissabte i diumenge en horari de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 20.00 h.

banner-reclam.gif
bottom of page