top of page
hemeroteca.jpg

Ferrocarrils commemora el centenari de l’arribada del tren a Balaguer

El passat dissabte 3 de febrer, la consellera de Territori, Ester Capella i Farré acompanyada per la paera en cap, Lorena González, van inaugurar una exposició històrica que repassa els 100 anys de la línia de Lleida a Balaguer i que serà itinerant. Ferrocarrils de la Generalitat també ha editat el llibret històric “La línia de Lleida a Balaguer. 100 anys d’una cruïlla d’esperances i d’un camí per al futur”, elaborat, igual que l’exposició, per l’historiador Carles Gorini Santo, que se suma a la col·lecció de llibres de Ferrocarrils que es poden consultar al web del Patrimoni d’FGC.

Per altra banda, aprofitant la commemoració, Correus va ubicar una oficina filatèlica temporal al vestíbul de l’estació de Balaguer (c/ Noguera Pallaresa s/n), per presentar un nou mata-segells amb l’estampeta d’aquesta efemèride.

Aquest s’ha fet a petició del Club Filatèlic i Numismàtic de Lleida, un mata-segells commemoratiu per celebrar el centenari de l’arribada del ferrocarril a Balaguer, dissenyat per José Manuel Serrano i Albín, secretari del Club. Així, en aquesta estafeta filatèlica temporal es podrà adquirir i matar el TUSELLO, amb la imatge d’una aquarel·la de l’estació de Balaguer del dibuixant Marçal Abella i Brescó, i el sobre commemoratiu, tots dos confeccionats a aquest efecte.
Comentários


banner-reclam.gif
bottom of page