top of page
hemeroteca.jpg

Felicitats Senyora Alcaldessa

No caldria dir-ho en primer lloc per haver aconseguit per vostè i el seu Partit, l’alcaldia de Balaguer. He recordat la seva darrera manifestació en l’acte en que vaig tenir la sort de poder-hi anar, a la sala d’Actes de l’Ajuntament. On vaig tenir l’ocasió d’escoltar al Sr. Illa, i les respostes a les seves preguntes. Al final de l’acte, vostè va dir que era ja hora de que una dona fos l’alcaldessa de la ciutat. Ja ho és. La felicito sincerament, s’ho pot ben creure.

L’alegria que pot sentir, del tot justificada, no voldria que la fes oblidar, que està un xic hipotecada. Que sigui gros o petit aquest deute ja es veurà. Més aviat que tard començaran a venir els rebuts. Doncs els creditors també deuen moltes vegades.

Amb els anys que tinc, n’he viscut una quarantena amb la dita dictadura. I avui que es digui el que es vulgui, tenia un majoritari recolzament popular. I va durar, sense cap dubte una mica massa, sense reconèixer altres pensaments ni sentiments. Amb l’hara-kiri” dels suposats continuadors, va poder aparèixer la dita Democràcia, i aquí diuen que estem. Convertits en electors i elegits... i contribuents, en euros i no en pessetes.

Per cada cosa que es mort en venent tres a substituir-la.

Així anirem errats durant el camí que sens permeti fer amb vostè i amb els seus successors a l’alcaldia, quan toqui fer-ho, sinó ens hi ajudem uns als altres. Nosaltres, els de la meva edat i semblant, amb amplia experiència, en freds i calors, podem recordar a un Sr. Lluis Rúbies (E.P.D.). Que va canviar Balaguer, per la seva idea d’un Gran Balaguer. Recordem a un Sr. Viola que va aportar obres ben necessàries i ben representatives per Balaguer. Un no pot oblidar al Sr. Miquel Aguilar, que amb vint anys d’alcaldia, va saber aprofitar totes les ocasions que va tenir per donar a Balaguer coses que li faltaven, malgrat tenir a Barcelona a una CiU en plena bombolla del poder pujolístic.

En el suposat de que vostè pugues tenir uns punts d’inserció amb els tres senyors citats. Encara que fossin ben petits, es podria dir que el seu mandat podria ser molt llarg.


C.G.A.

Entradas Recientes

Ver todo

Recordant al meu amic Gregori Gallego (E.P.D.). He pensat més d’un cop les dites per ell. Pot semblar un poc exagerat, però ben llegit si ens remontem uns quants anys endarrere, i la nostra memòria en

Parar per reposar va bé. Per agafar perspectiva. Per fer balanç. Per estar en família i amics. Per llegir i escriure allò que feia temps que tenies pendent. Parar per reposar uns dies va bé; ens ha an

El ciutadà no en té la culpa, perquè el ciutadà, se sent impotent, potser del silenci som culpables, davant un estat, que fa servir la força, i no la raó. Aquesta paraula posseeix d’una altra manera,

banner-reclam.gif
bottom of page