top of page

Els Mossos donen consells per prevenir robatoris a l’hora de cobrar la paga doble

Amb motiu del cobrament de la paga doble d’estiu, els Mossos d’Esquadra de la Noguera posen en marxa, un any més, una campanya d’informació adreçada a la gent gran i als pensionistes, amb la intenció de prevenir que siguin víctimes d’algun fet delictiu (furts, robatoris o estafes).

La Policia de la Generalitat vol fer arribar a aquest col·lectiu uns consells bàsics de seguretat a tenir en compte en diverses situacions de la seva vida quotidiana. Al caixer i a l’oficina bancària, a l’hora de treure diners, s’ha d’evitar portar anotat el número secret a la targeta o la llibreta, ja que el podrien fer servir si les hi robessin.

Si han d’utilitzar el caixer automàtic, és preferible que aquests siguin interiors i que es puguin tancar amb pestell, i en tot cas, no deixin que ningú se’ls acosti massa. S’ha d’evitar, en la mesura del possible, retirar del banc grans quantitats de diners, i si ho han de fer, es recomana buscar a algú de confiança que els acompanyi i que guardin els diners en un lloc segur.

Quan surtin de l’oficina bancària, parin atenció i evitin distraccions provocades per estranys, que se us puguin acostar amb la intenció de robar-los, amb argúcies com ara:

- Demanar-los alguna informació o signatura.

- Tacar-los amb algun líquid i voler-los netejar.

- Donar-los un cop o empenta per l’esquena.

- Llençar monedes al terra com una forma de distracció.

Si opten per guardar els diners dins la bossa de mà, al sortir al carrer és convenient portar la bossa de mà creuada al davant i mirar que tingui una tanca segura per tal que no es pugui obrir fàcilment en algun moment de distracció.

Finalment, des dels Mossos es recomana a la gent gran estiguin atents que ningú els segueixi fins a casa, vulgui entrar amb ells al vestíbul de l’edifici o truqui a la porta poc després de la seva entrada amb qualsevol excusa.

Un altre aspecte important de la campanya són les visites que els Mossos d’Esquadra faran a les diverses entitats financeres de la comarca per tal de demanar-los la seva col·laboració en cas d’observar qualsevol actitud estranya o sospitosa.

També es visitaran llocs sovintejats per persones grans com ara: casals d’avis, farmàcies o forns de pa, per tal de transmetre’ls aquests consells de seguretat i dir-los que en cas de qualsevol incidència que ens truquin.

En tot cas, des de la policia s’aconsella que en cas de sospita o de robatori, és imprescindible presentar denúncia en qualsevol comissaria al més aviat possible, o trucar al 112 per explicar-ho perquè es pugin evitar altres casos.


Oficina dels Mossos d’Esquadra de la Noguera

“Volem l’autovia!”

Les connexions viàries són primordials per al desenvolupament econòmic i social d’un territori, i en alguns casos representen un greuge comparatiu que cal saber convertir en propostes de millora const

Preparem-nos: l’aigua a Balaguer serà més cara

La setmana passada la paera en cap de Balaguer i el seu tinent d’alcalde van visitar l’Ajuntament del Vendrell en cerca d’idees per millorar, diuen, la gestió del servei públic de l’aigua. Qui no vold

Comments


banner-reclam.gif
bottom of page