top of page
hemeroteca.jpg

El xut vell

Suportant uns dies de calor d’infern. Torno a reclamar el meu dret a l’hivern, doncs almenys tens el consol que és remei el abrigar-te, i poder-ho solucionar. Encara que no deixa d’esser, una vegada més, que el dit sexe dèbil té la paella pel mànec. Sigui pel carrer, sigui a la platja, a més calor menys roba.

Per cert, segons es diu, el Gobierno actual, que probablement serà el que continuarà manant, té damunt de la taula un “ante-projecte” per fer-ho del tot legal i permetrà el “mono-kini”. Parlant en cristià, no caldrà comprar la part superior del bikini. Tot sigui per l’estalvi. Jo crec que serà una mesura que pot donar ànims a molts dels que es van abstindre de votar en les darreres eleccions, a no tornar-ho a fer.

Ara parlem seriosament. Ara, podem tenir un problema. Pot molt ben ser que s’hagi de repetir les eleccions com al 2016 i el 2019. Dependrà de les exigències dels partits minoritaris i nacionalistes. Torna agafar protagonisme el, Puigdemont i Otegi i altres, que poden anular el suposat recolzament al Pedro Sánchez, sinó els hi dona el que demanen, per superar en escons els 300.000 mil vots que el PP té més que el PSOE. Al Sr. Pedro Sánchez sempre li ha anat bé la negociació. Al Sr. Feijóo encara no el coneixem en aquest escenari.

S’ha de dir honestament, que el Sr. Pedro Sánchez ha fet una Reforma Laboral, malgrat l’oposició d’Esquerra i Bildu uns socis seus. La Pujada del Salari Mínim, La Renda Vital, i altres ben profitoses per la majoria del poble ras. Amb tot ha permès que les senyores de Podemos, com la Irene Montero i la seva consoladora Ione Belarra, diguessin i fessin vertaderes animalades, sense fer que agafessin la porta del Consell de Ministres. El Sr. Feijóo, sols té un defecte a la vista de molts, entre els que m’afegeixo i diu Vox. Segons les veus més escoltades, és la por que infonen ell i els seus candidats. Ara amb la desfeta de Podemos i de Ciutadans podria semblar que el paisatge parlamentari s’aclareix. No ho crec. La relativa victòria de Yolanda Diaz és el continent de setze petits pensaments (?) que faran o no ningú ho pot saber.

El cert que tenim tots plegats un problema a solucionar, sense que cap de nosaltres hi pugem fer res. S’ha d’evitar que les minories complementàries siguin d’extrema dreta, esquerra o nacionalistes, puguin bloquejar qualsevol govern que surti de les eleccions. Ara la Llei Electoral és la que és, i segons sembla ha de manar qui més escons tingui. En un futur no llunyà, pot molt ben ser, el que més vots hagi obtingut.


C.G.A.Entradas Recientes

Ver todo

Recordant al meu amic Gregori Gallego (E.P.D.). He pensat més d’un cop les dites per ell. Pot semblar un poc exagerat, però ben llegit si ens remontem uns quants anys endarrere, i la nostra memòria en

Parar per reposar va bé. Per agafar perspectiva. Per fer balanç. Per estar en família i amics. Per llegir i escriure allò que feia temps que tenies pendent. Parar per reposar uns dies va bé; ens ha an

El ciutadà no en té la culpa, perquè el ciutadà, se sent impotent, potser del silenci som culpables, davant un estat, que fa servir la força, i no la raó. Aquesta paraula posseeix d’una altra manera,

banner-reclam.gif
bottom of page