top of page
hemeroteca.jpg

El servei de rehabilitació comunitària ha organitzat un conta-contes a les escoles

Des del Servei de Rehabilitació Comunitària de Balaguer s’ha organitzat una activitat de conta-contes, per tal de sensibilitzar l’alumnat dels centres educatius de la ciutat sobre qüestions relatives a la salut mental, per infants de 5 a 9 anys. Pel conte s’han realitzat un mural, una cançó i titelles per fer-ho més agradable de cara als infants que ho treballaran previament a classe i així fer l’activitat més interactiva.

El projecte es materialitza amb l’edició del conte infantil ‘Nur la Cangur’, el qual pretén mostrar als infants, a través d’un relat adaptat a la seva edat, com és la realitat de les persones que pateixen algun tema de salut mental. Així, es pretén donar a conèixer un projecte d’empoderament i sensibilització en aquest sentit, i el conte ‘Nur la Cangur’ vehicula les experiències personals dels usuaris del SRC i les fa entenedores per als més petits.

L’activitat del conta-contes té principalment aquest objectiu, que és fer extensiva i atansar aquesta sensibilització a través d’un relat participatiu, i fer visible la pròpia veu de cadascuna de les persones que formen part del projecte. Aquestes són les persones usuàries del Servei de Rehabilitació Comunitària, les professionals del Servei de Rehabilitació Comunitària de Balaguer, que són dues Educadores socials, una Psicòloga, una Treballadora social i una auxiliar; l’escriptora Míriam Ródenas, i la il·lustradora Cristina Colillas.
banner-reclam.gif
bottom of page