top of page
hemeroteca.jpg

El polígon de Balaguer no pot perdre el tren

El polígon industrial Campllong de Balaguer no està a l’altura de la segona ciutat de Ponent: necessitem més sòl industrial per atreure noves empreses, reasfaltar carrers, renovar la senyalització, incrementar la neteja, promoure l’associacionisme dels empresaris per canalitzar més bé les seves demandes i millorar la mobilitat. Sobre aquest darrer punt, des de Junts per Balaguer vam demanar al darrer ple municipal que el bus urbà tingui una parada al polígon i que la Generalitat hi instal·li un baixador de tren.

Establir-hi una parada de bus és competència de la Paeria; la construcció del baixador correspon a la Generalitat. D’ençà del traspàs de la línia Lleida – La Pobla de Segur a la Generalitat, l’any 2005, el Govern de Catalunya ha introduït millores substancials al servei, entre les quals destaquen la renovació de les vies a partir de 2005 i la compra de nous combois el 2018. Ara són molts els balaguerins que utilitzen cada dia el tren per anar a treballar o a estudiar. I ho fan amb un índex de satisfacció i de puntualitat molt superiors a la mitjana de les línies metropolitanes.

Ferrocarrils està abordant la supressió dels passos a nivell de la línia per millorar-ne la seguretat. Recentment ha entrat en funcionament el pas elevat a la zona de l’antiga Safyc i properament ho farà el de Térmens. Pel que fa a les zones industrials, el passat mes de març el Departament de Territori va signar un conveni amb la Paeria de Lleida per a la construcció d’un baixador de tren al polígon El Segre, entre les estacions de Lleida i d’Alcoletge. Ja s’han adjudicat les obres d’aquest projecte, que s’hauran d’iniciar a finals d’any i finalitzar en un termini de quatre mesos.

Amb l’objectiu d’apostar decididament per l’ampliació del polígon industrial Campllong de Balaguer així com per millorar les seves condicions actuals, la millora de la mobilitat ha de ser una prioritat. La construcció d’un baixador de tren a les immediacions del polígon, amb la incorporació d’una nova parada facultativa a la línia, suposaria una alternativa de transport per a treballadors, empresaris i usuaris en general.

La moció de Junts per demanar a la Generalitat un nou baixador de tren va ser aprovada per la unanimitat del ple. Esperem que el Govern entomi la petició de Balaguer i encomani aviat els estudis corresponents. Que puguem refermar l’aposta de ciutat i de país per un teixit industrial viu i ben connectat i per una mobilitat sostenible i segura.


Gemma Trilla, Marc Solanes i Gemma Peries, paers de Junts per Balaguer

Entradas Recientes

Ver todo

Doncs bé. Ja hem viscut una altra Festa Major, dita del Sant Crist. Amb uns protocols ja costums ben repetides. Que pujades i baixades del Sant Crist de les autoritats. Traques i balls dels gegants i

Aquest passat abril ens vam crear el Col·lectiu Sardanista de Balaguer per donar continuïtat a la tasca de promoció de la sardana que s’havia engegat amb la capitalitat del 2022. Teníem per objectiu d

El canvi climàtic, del qual durant molt de temps se n’ha parlat de forma futura, com una amenaça llunyana, ja és una realitat. Una realitat climatològica, derivada principalment de l’acció humana, per

banner-reclam.gif
bottom of page