top of page
hemeroteca.jpg

El PAM celebra el 9è Festival d’Astronomia del Montsec de l’11 al 15 d’octubre

S’organitza el Festival amb la finalitat d’apropar la ciència a grans i petits com una nova forma de turisme


La novena edició del Festival d’Astronomia del Montsec, un esdeveniment que es durà a terme de l’11 al 15 d’octubre i que commemorarà el centenari del naixement de Joan Oró, el gran impulsor del Parc Astronòmic.

La programació serà intergeneracional i comptarà amb actes tant diürns com nocturns per a tots els públics, oferint una experiència en la qual es combinaran ciència i turisme amb activitats adreçades a totes les edats: tallers, experiments, espectacle de contes, visites guiades i concerts, entre d’altres, tot plegat sota l’espectacular cel del Montsec.

Com a novetat, una de les activitats es farà a la Col·legiata serà el concert de cloenda, el diumenge 15 a les 19.00 hores, en què l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, dirigida per Alfons Reverté, oferirà el concert ‘Els Planetes’, de Gustav Holst, en versió de Jordi Roure. L’actuació d’una trentena de músics en l’espai més emblemàtic d’Àger donarà pas a una activitat de descoberta dels planetes i de les constel·lacions del cel nocturn, a part de gaudir del patrimoni històric de la zona.

Enguany coincideix amb l’Any Oró, un programa commemoratiu impulsat per FGC Turisme que celebra el centenari del naixement del destacat bioquímic Joan Oró i Florensa (1923-2004), originari de Lleida, que va ser un dels grans impulsors a principis del segle XXI perquè el projecte del Parc Astronòmic del Montsec fos una realitat. La sala de temporals del Parc hi ha una exposició dedicada a aquest fet.

El programa complert es pot visitar a la web, www.parcastronomic.cat


banner-reclam.gif
bottom of page