top of page
hemeroteca.jpg

El pàrquing a la Plaça Mercadal: gran impuls per Balaguer!

Els conciutadans de Balaguer amb coneixements mínims de política saben de sobres que des de l'Ajuntament de Balaguer des de fa més d'una dècada que es parla, estudia i debat als plens de la construcció d'un pàrquing soterrat a la plaça major i per això La Paeria de Balaguer ha estat buscant la col·laboració de la iniciativa privada per tirar endavant el projecte, fins ara sense inversors per aquest projecte. Miquel Aguilà (PSC), Josep Maria Roigé (CiU) i Jordi Ignasi Vidal (ERC), confiaven que el cost de la construcció, així com la posterior explotació del pàrquing, serien assumides per una empresa privada, de manera que la despesa municipal seria zero i que estarien llestes abans del 2020. Però no va ser així, com és de costum...

El consistori disposava d'un avantprojecte elaborat per anteriors governs per construir un pàrquing de 6.244 metres quadrats, que estarien distribuïts en tres plantes, i amb 226 places. A dia d'avui veig que una necessitat per Balaguer és que durant aquesta legislatura s'executi l'obra, la qual, juntament amb la vianalització de carrers, contribuiria a la revitalització del centre històric.

Crec que s'ha de tornar a replantejar aquest assumpte per fer-lo possible amb un increment de l'espai i fer-lo de quatre plantes d'aparcament, on hi cabrien fins a prop de 340 places. És una necessitats i ha de ser una de les prioritats per a meitats de la propera legislatura.

No obstant també penso que cal replantejar la fórmula per atreure turisme de qualitat a la capital de La Noguera i penso que Balaguer podria convertir-se en la capital mundial de l'optimisme, la màgia i la il·lusió, on podria oferir turisme de qualitat al nucli del centre històric convertint la Plaça del Mercadal en un dels atractius més importants de l'estat espanyol.

D'aquesta forma no només reforçaríem el comerç local sinó que podríem fer viable un macro complex d'oci, franquícies, cinemes, sales de ball i discoteques, grans superfícies comercials, un parc d'atraccions i d'activitats diverses com cultura i turisme familiar amb el segell de qualitat que volia impregnar Roigé en els seus dos mandats. Senyors polítics: espavilin! En aquest pas no farem res.

Tinc la intuïció que aquest govern amb una dona al capdavant, la nostra paera en cap farà molt per la ciutat, però per fer un pla de ciutat ambiciós i pel Balaguer de l'endemà, són imprescindibles accions com aquestes que deixarien almenys dos o tres anys la Plaça del Mercadal en obres, per preparar el Balaguer de l'endemà, lliure de vehicles a la nostra estimada Plaça Mercadal.

Benvolguts conciutadans, espero que l'alcaldessa Lorena González i el regidor d'urbanisme prenguin nota del afany de tots nosaltres per que aquest tema es desencalli d'una vegada per totes després de tants anys de promeses. Ja toca un impuls sense precedents per una capital de comarca com Balaguer. Fem de Balaguer una ciutat de prestigi, fem de la plaça major un espai lliure de vehicles, verda i amb molt futur!

Jo m'estimo Balaguer!


Josep Maria Castells i Benabarre Divulgador social, emprenedor i fundador d'ElMercadal.cat

Entradas Recientes

Ver todo

Doncs bé. Ja hem viscut una altra Festa Major, dita del Sant Crist. Amb uns protocols ja costums ben repetides. Que pujades i baixades del Sant Crist de les autoritats. Traques i balls dels gegants i

Aquest passat abril ens vam crear el Col·lectiu Sardanista de Balaguer per donar continuïtat a la tasca de promoció de la sardana que s’havia engegat amb la capitalitat del 2022. Teníem per objectiu d

El canvi climàtic, del qual durant molt de temps se n’ha parlat de forma futura, com una amenaça llunyana, ja és una realitat. Una realitat climatològica, derivada principalment de l’acció humana, per

banner-reclam.gif
bottom of page