top of page
hemeroteca.jpg

El Monestir de les Avellanes acollí les XII Jornades d’Història els dies 13 i 14 de juliol

El 13 i 14 de juliol van tenir lloc les XII Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes (Història de l’Església i la religiositat), edició que duu per títol “Regles i regulacions al món monàstic medieval”, amb la participació de més de 80 persones i experts procedents de diferents universitats.

A través de 8 conferències i debats, a càrrec d’especialistes de reconeixement internacional, s’ha ofert una mirada multidisciplinar sobre les estructures que regulaven i reglamentaven el món monàstic medieval.

Com cada any, les Jornades inclouen activitats culturals de divulgació científica. En aquest cas arribem a la 10a edició del Sopar Medieval en la qual es reproduí un àpat del segle XIV, que celebraven el diumenge de Pasqua dels canonges de la Seu de Tarragona. El concert nocturn als jardins amb Ilerda Antiqua, dirigit per Maria Altadill, presentava per primera vegada el concert “La dama en camí” amb música medieval de monestirs femenins catalans. L’excursió i visita guiada als monestirs de Bovalar, Avinganya i Santa Maria d’Escarp i l’exposició “La petja del Cister a la Noguera.

Aquestes jornades estaven organitzades per l’Associació d’Amics del Monestir de les Avellanes i la Universitat de Lleida.
banner-reclam.gif
bottom of page