top of page
hemeroteca.jpg

El Mercat de Santa Llúcia-Fira dels Alls encapçala les activitats de les festes nadalenques

El dissabte dia 2 de desembre se celebrarà el mercat nadalenc, la Fira Mercat de Santa Llúcia, una de les fires amb més història i tradició, anomenada també com la Fira dels Alls, des de les 9.30 fins a les 20.30 h ininterrompudament.

Un any més, la fira se celebrarà als carrers comercials del centre històric, coincidint amb el mercat setmanal dels dissabtes a la plaça del Mercadal. Hi haurà unes 88 parades, enregistrant un ple total, i la temàtica de les mateixes serà molt variada, amb complements, bijuteria, regals, ornaments, arbres i flors de Nadal, figuretes de pessebre, diferents productes gastronòmics de proximitat i típic de Nadal.

Paral·lelament al mercat, s’organitzen activitats lúdiques pensades per a tots els públics i molt especialment per als més petit. Al mati a les 10.30 h es farà un taller de com fer un Tronc de Nadal, farcit i decorat amb el personatge de la Polsim, a càrrec de la Txica Dxef. A les 12.00 h Contes sota el Tió amb Sol Galatro. Tres històries: la llegenda del tió de Nadal, Els reis Mags i la llista de joguines, i La capsa màgica. A l’escenari de la plaça del Pou.

Per la tarda, a les 16.30 h un taller de manualitats infantil: “Sigues creatiu” i estampa una bossa de cotó amb motius nadalencs, a càrrec de Petit Xef. A les 18.15 h arribaran les patgesses Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda a la Casa de la Paeria i recorregut musical pel Mercat acompanyant-les amb el grup Apocadixie Cotton Pickers, fins a la plaça del Pou, on seran rebudes per la Paera en cap. A les 19.00 h actuació del grup Apocadixie Cotton Pickers, amb un repertori basat en els temes i el ritme del Jazz de Nova Orleans amb tocs nadalencs, al mateix escenari. El capgros de La Grossa de Fi d’Any, serà present durant tota la tarda a la fira.

Durant tot el dia, al carrer de l’Escala, l’Associació Dona Rural presentarà una mostra d’alls, prepararan allioli de codony i serviran la tradicional sopa d’alls del divulgador i escriptor gastronòmic Josep Ma Morell.
banner-reclam.gif
bottom of page