top of page
hemeroteca.jpg

El Consell fa una campanya per reduir impactes ambientals en les seves festes majorsAquesta campanya

Aquesta campanya vol reduir els residus i conscienciar de la importància de la recollida selectiva


L’Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera ha publicat una guia per reduir l’impacte ambiental de les festes i fires que s’organitzen a la comarca.

Amb el títol “A la Noguera fem festes sostenibles” la guia s’adreça a ajuntaments i entitats de la comarca que organitzen esdeveniments que apleguen un nombre elevat de persones.

La guia s’estructura en tres parts: abans, durant i després de l’esdeveniment, i s’hi donen instruccions i recomanacions per reduir l’impacte ambiental que pugui generar la festa, tant pel que fa a la generació i gestió de residus, com a aspectes d’estalvi de recursos naturals i eficiència energètica.

Aquesta guia ha estat editada en format digital, es trametrà als ajuntaments de la comarca i es publicarà a la web del Consell Comarcal de la Noguera, per ser una eina de consulta alhora de composar un acte i fer-ho de la millor manera possible.

Els objectius d’aquesta publicació són poder evitar la generació de residus derivada de la realització de festes i altres esdeveniments. Millorar la gestió dels residus generats en cada esdeveniment i conscienciar la ciutadania sobre la importància de la prevenció i recollida selectiva de residus en la celebració d’actes festius i esdeveniments públics.

Al mateix temps es vol incloure criteris de sostenibilitat en l’organització d’aquests esdeveniments per ajudar als organitzadors i donar suport en dubtes que puguin tenir.

Aquesta acció s’engloba dins del “Pla Comarcal de Prevenció de Residus Municipals de la Noguera 2022-2028”, redactat pels Serveis Tècnics del Consell Comarcal amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.

banner-reclam.gif
bottom of page