top of page
hemeroteca.jpg

El Centre Històric es mobilitza contra la plaga de coloms a Balaguer

Balaguer està afectat per diverses plagues de coloms. Es calcula que són més de 10.000. Tenen dormiders en distints punt de la ciutat i les persones del centre històric s’han mobilitzat per demanar un Pla contra les plagues.

Als veïns del centre històric de Balaguer els afecta en el seu dia a dia: els inconvenients de l’excés de coloms afecten situacions tant quotidianes com haver de tornar a rentar la roba quan es posa a estendre. Relliscades, als carrers, pels excrements. Però també, destrosses en teulades, canals, desaigües i el mobiliari arquitectònic. Afectacions en els negocis, que han de fer una despesa en aïllar les maquinàries dels coloms. Si els excrements són corrosius, també està ben estudiat que són aus transmissores de moltes malalties.

Els veïns ho detallen en una instància que han preparat amb tècnics, biòlegs, juristes i economistes, què adjunten en aquesta nota. Les instàncies es varen començar a presentar el diumenge 14 de gener, i la remor de la mobilització s’ha estès.

Demanen que la Paeria de Balaguer actuï contra les plagues. Han creat un canal i un grup de whatsapp, amb més d’un centenar de seguidors, i han organitzat una recollida de signatures, que gràcies a la col·laboració de l’Associació de comerciants del centre històric de Balaguer i de l’Associació del Centre Històric de Balaguer, ja està disponible en més de 15 comerços de la ciutat.

Els ajuntaments poden declarar una situació de plaga, que els permet utilitzar mitjans extraordinaris. És per això que membres del grup impulsor, de l’Associació del Centre Històric i de l’Associació de comerciants es reuniran amb la Paera en cap, per demanar que el Ple municipal del mes de febrer adopti un Pla 2024-2027, contra les plagues.

Petició que traslladaran, també, en el Ple del dijous 25 de gener a tots els grups municipals, per tal que s’aprovi per unanimitat en el Ple del 29 de febrer de 2024. Abans que els coloms facin una nova posta d’ous.


Veïns per la regeneració del Centre Històric

Entradas Recientes

Ver todo

El xut vell. Fent records (II)

Amb un barret vell de palla que m’anava gran. Sucat d’oli que em ficava la mare. I un pot de llauna amb una ansa que em va arranjar el Fernando de cal Xarrac. Vaig començar la meva tasca. Obeint al pa

El congost de Mont-rebei:una assignatura pendent

El congost de Mont-rebei és un dels principals punts d’interès natural i turístic de la Noguera, el Pallars Jussà i la Baixa Ribagorça. Un lloc on es pot fer senderisme, escalada, caiac i vol en parap

banner-reclam.gif
bottom of page