Des de l’AECC demanem un acord Contra el càncer

La COVID-19 ha deixat a un costat als pacients de càncer com una de les prioritats en salut. La pandèmia i la situació d’emergència que estem patint, no ha fet més que agreujar una situació de vulnerabilitat que ja patien moltes de les persones afectades pel càncer.

En el Dia Mundial Contra el Càncer (4 de febrer), des de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer volem posar de manifest que el càncer és igual per a tots, però no tots som iguals davant el càncer.

No totes les persones tenen les mateixes possibilitats de prendre decisions saludables per poder prevenir el càncer, no totes poden assumir les despeses que genera la malaltia (provoca pobresa en el 25% de la població activa), no tots els pacients o familiars tenen accés a un tractament psicològic… I la pandèmia no ha fet més que agreujar aquesta situació que ja era desigual per a moltes persones. Entre les situacions agreujades estan la soledat, la por, la pèrdua de recursos econòmics i l’impacte sanitari que es tradueix en un 21% menys de nous casos de càncer detectats.

Durant el confinament el 34% dels pacients va desenvolupar ansietat o depressió. El novembre aquest percentatge havia pujat al 41%.

Durant el confiament quasi un 20 % de la població amb càncer havia empitjorat greument la seva situació econòmica. El novembre un 17 % de la població amb càncer no s’havia recuperat.

Durant el confinament 1 de cada 5 pacients o no es van diagnosticar o es van diagnosticar tard amb tot el que això suposa per la supervivència.

No hem d’oblidar que el càncer estava, està i estarà, malgrat la COVID-19 i en aquesta tercera onada, la situació d’emergència en càncer a penes ha millorat.

Per tots aquests motius des de la nostra entitat demanem EQUITAT, equitat per prevenir el càncer, equitat per viure amb càncer i equitat en l’accés als resultats de recerca. És necessari treballar per eliminar la inequitat que existeix actualment i per això és necessari un Acord Contra el Càncer. Un acord perquè tota la població pugui prendre decisions saludables i evitar fins al 50% dels casos de càncer, un acord per ajudar a les persones a fer front a la por i disminuir la sensació de soledat, un acord perquè el càncer no provoqui pobresa, perquè ningú es quedi sense diagnosticar, que totes les persones amb càncer tinguin el mateix dret als resultats de recerca en càncer i que tots els tipus de càncer tinguin oportunitat de ser investigats. Des de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer demanem a tota la població que s’uneixi a aquest Acord Contra el Càncer.


Presidents de les seus de províncies de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer

Entradas Recientes

Ver todo

Hem votat

Han passat les eleccions i els seus resultats de segur no han satisfet a cap dels que es presentaven per manar-nos. Malgrat una organització modèlica que va superar amb escreix la seguretat, i també e

4.546 gràcies

El 14 de febrer l’independentisme va fer un pas important en superar, per primera vegada en unes eleccions al Parlament, el 51% dels sufragis. Hem complert l’objectiu, com el vam complir fa tres anys

Respectem les persones grans

Tinc pocs recursos per extendrem sobre aquest gran problema tant complex que a tots ens afecta i si tingués autoritat posaria tot el meu esforç sobre el tema per a reconèixer tot el que han sofert per

banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per