top of page
hemeroteca.jpg

Continuen les activitats “De Nadal a Reixos” fins el proper dia 6 de gener

Les activitats van començar el passat 1 de desembre amb l’encesa de llums a la ciutat i l’arribada de la Polsim


Enguany la ciutat de Balaguer ha preparat un seguit d’activitats que van començar el passat 1 de desembre amb l’encesa de llums de Nadal i que acabaran amb la cavalcada dels Reis Mags d’Orient.

El proper dia 22 de desembre, els infants podran participar en un taller per a fer la carta als Reixos a l’Oficina d’Orient, situada a la plaça del Mercadal.

Pel dia 27 al vespre es farà l’arribada dels Carboners i la Foguera dels Innocents, a la plaça del Mercadal, amb el grup de percussió Bandelpal i els Diables Bèsties Feréstegues. Després de l’encesa de la foguera, es farà un sopar popular amb la col·laboració dels bars i restaurants propers. També tothom que ho desitgi podrà dur les seves pròpies graelles per coure carn aprofitant la mateixa brasa de la foguera. La voluntat és que sigui una jornada participativa i comunitària.

Les activitats ‘De Nadal a Reixos’ seguiran el dia 29 amb la visita de la Pipa al Museu de la Noguera, on els més petits podran visitar els magatzems on es desen els objectes més importants de la ciutat. En aquesta activitat ‘On és la meua pipa? on són les meues dents?’ descobriran les caixes destinades a desar i conservar els xumets i les dentetes que els nens i nenes deixen enrere quan es fan grans.

El dia 30 es podran veure ‘Els Pastorets’ de Folch i Torres al Teatre municipal, encapçalats per la companyia Crisi Perpètua i amb una cinquantena d’actors i actrius dalt de l’escenari, en una proposta de participació ciutadana.

El dia 5 es farà la cavalcada, amb sortida des de davant de l’església del Sagrat Cor i un recorregut que passarà pel carrer Barcelona, el passeig de l’Estació i que acabarà a la plaça del Mercadal amb la rebuda per part del govern municipal a Ses Majestats. Després els infants podran entregar-los la seva carta en persona i saludar els Reixos al mateix vestíbul de la Paeria.

L’endemà dia de Reis se celebrarà la Mostra de cobla-fusió de les terres de Ponent al Teatre municipal, a càrrec de la cobla Maricel. Aquest acte serà el que donarà per finalitzades les Festes d’enguany.

A banda de tots els actes previstos, també es faran activitats educatives com les ‘Històries de Nadal a Reixos’, per la que s’anirà als diferents centres educatius a explicar a l’alumnat l’imaginari dels Reixos a Balaguer, i donar a conèixer la Polsim, les Patgesses, els universos dels Reixos, les Llamineres, la Pipa o els Carboners.
banner-reclam.gif
bottom of page