Campanya de conscienciació del Consell contra les violències sexuals

A les xarxes socials es farà servir l’etiqueta #MeTooNoguera per fer visibles les agressions de la comarca


Des del SIAD i el SAI LGBTI dels Serveis Socials de la Noguera que s’ha dissenyat la campanya “El meu no, és el teu no. Protegim-nos de les violències sexuals”. Amb la col·laboració de l’Oficina Jove de la Noguera, es lliurarà als i les joves de la comarca mascaretes amb el lema de la campanya per tal que es “protegeixin” i, sobretot, rebutgin qualsevol comportament que impedeixi les relacions sexuals lliures i consentides.

Quan es parla de violències sexuals, s’està parlant de moltes situacions diferents que tenen lloc a les vides de les dones i les nenes. Atès que la causa principal dels abusos, les agressions i els assetjaments sexuals és el masclisme, aquests tipus de violències també es perpetuen contra les persones LGBTI.

Durant el primer trimestre de 2020 a Catalunya, segons dades del Departament d’Interior de la Generalitat, s’han registrat 487 víctimes de violències sexuals, el 25,46% de les quals tenen entre 13 i 17 anys, per la qual cosa des del Consell s’ha cregut oportú endegar aquesta campanya, i adreçar-la principalment al col·lectiu jove de la Noguera.

El Consell Comarcal de la Noguera disposa del Servei d’Informació i Atenció a les dones (SIAD) i el Servei d’Atenció Integral (SAI) LGBTI, que, per una banda, treballen per a la prevenció i sensibilització envers les violències masclistes, i per l’altra, són serveis on les persones que puguin ser agredides víctimes de violències masclistes poden rebre l’atenció i el suport per enfocar, de la manera que elles decideixin, l’agressió o agressions patides.
banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per