top of page
hemeroteca.jpg

Balaguer va dir PROU

El dia 28 de setembre vaig assistir al Ple ordinari de la Paeria, que va començar a les 20h i va finalitzar tres hores i mitja més tard. Es van portar punts com modificació de crèdits, modificació de plantilla, conveni, temes d’obres... Fins aquí correcte.

A mi m’han ensenyat uns valors de respecte i justícia per a tothom per igual, però hi ha un col·lectiu que no ho veu així, ja que, segons ells i elles, són “perseguits, represaliats i assetjats”. Comentaré dos mocions presentades al Ple, que es van allargar gairebé una hora. Moció presentada per Junts Balaguer, demanant suport a l’exconseller Miquel Buch i al sergent Lluís Escolà. Jo m’informo: en Miquel Buch és condemnat a quatre anys i mig de presó i a 20 anys d’inhabilitació per cometre delicte de prevaricació i malversació de fons, mentre era conseller, i per contractar al sergent dels Mossos d’Esquadra per escortar a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, en la seva fugida a Bèlgica, després de fer un referèndum il·legal l’1 d’octubre.

Recalco que Lluís Escolà passa més de 100 dies acompanyant a l’expresident a Brussel·les. En haver consumit més dies que els establerts, la direcció dels Mossos d’Esquadra li obre expedient disciplinari com a falta greu, amb sis anys d’inhabilitació i la retirada total del sou. Lluís Escolà encara està amb l’expresident.

Moció presentada per la CUP Balaguer-Amunt en suport als independentistes detinguts per protestar conta la Vuelta ciclista a España i per l’alliberament nacional dels Països Catalans. Imagineu tot un escamot ciclista amb el seu esforç i que de cop quatre personatges aboquin 400 litres d’oli de motor a la carretera, a la sortida d’un túnel. Us imagineu el desastre

que es podria ocasionar? Totí això calculat pel 28 d’agost, entre Súria (Barcelona) i Arinsa (Andorra).

La jutgessa de Solsona decreta llibertat provisional pels quatre detinguts i una ordre d’allunyament de 500 metres per altres etapes de la Volta. La causa queda oberta, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, pel següent delicte: desordre públic contra la seguretat vial i mediambiental.

I a més, durant l’etapa de Mataró i Barcelona, va haver vàries caigudes de ciclistes ocasionades per “uns tacos de plàstic reforçats amb xinxetes”.

I això és assetjament, persecució i represàlia? Perdoneu, això és JUSTÍCIA.

Com a ciutadana de Balaguer, i a tall personal (i de ben segur que molts i moltes es veuran reflectits en les meves paraules), trobo un abús de l’anterior equip de govern fets com, per exemple, batejar el Poliesportiu de sempre com a 1 d’Octubre, vulnerar els espais públics col·locant símbols independentistes, donar permís a una entitat per tal que col·loqui un pal en un lloc públic lluint una estelada, que els gegants de Balaguer siguin portadors de símbols independentistes... i així una gran llista.

Però, és clar, com que ells són “víctimes de represàlies”, són “perseguits” i “assetjats”, sota aquest escut ho amaguen tot.

I, encara que al Ple s’hagin aprovat aquestes mocions, Balaguer a les urnes va dir PROU.


Montse Serra Cases

Entradas Recientes

Ver todo

Doncs bé. Ja hem viscut una altra Festa Major, dita del Sant Crist. Amb uns protocols ja costums ben repetides. Que pujades i baixades del Sant Crist de les autoritats. Traques i balls dels gegants i

Aquest passat abril ens vam crear el Col·lectiu Sardanista de Balaguer per donar continuïtat a la tasca de promoció de la sardana que s’havia engegat amb la capitalitat del 2022. Teníem per objectiu d

El canvi climàtic, del qual durant molt de temps se n’ha parlat de forma futura, com una amenaça llunyana, ja és una realitat. Una realitat climatològica, derivada principalment de l’acció humana, per

banner-reclam.gif
bottom of page