Balaguer treballa amb les associacions de comerciants per reactivar el comerç

Els responsables de Promoció Econòmica i els de Fires estan treballant colze a colze amb els representants de l’Associació de Comerciants de Balaguer (ACB) i la del Centre Històric (CBH) per tal de fer front a l’actual situació provocada pel coronavirus i poder assolir amb garanties la tornada a l’activitat.

Alguns dels sectors més afectats són el comerç, la restauració i el turisme, és per aquest motiu que la Paeria ha organitzat unes trobades virtuals amb els representants de les esmentades associacions, així com un representant de la Cambra de Comerç i els tècnics i paers del consistori. En aquesta reunió virtual també hi va ser present el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal qui va explicar-los de primera mà les principals accions estudiades.

En aquests sentit, des de la Paeria es planteja una actuació amb tres línies ben definides:

1. Taxes i impostos: Suspendre, ajornar o flexibilitzar el pagament d’aquelles taxes que afecten als comerciants.

2. Campanya promocional: Una campanya promocional permanent que posi en valor el comerç de proximitat així com els productors locals.

3. Desplegament del Pla estratègic Comercial i Turístic: Aquest Pla, elaborat per una empresa especialitzada, i que s’havia de presentar al conjunt dels comerciants durant aquests mesos, ha de ser l’eina sobre la qual bastir l’estratègia a futur. La millora dels eixos comercials, les estratègies de promoció o la digitalització del comerç són alguns dels temes que s’hi tracten. Precisament, referent a aquest últim punt la Paeria accelerarà la posada en marxa del directori empresarial i comercial del municipi.

En breu hi haurà una altra reunió per a concretar les actuacions, posant-les en comú i implementar-les.

Des de la Paeria també s’han posat a disposició de les Associacions diverses càpsules formatives per a que els comerciants puguin incrementar la seva formació en diferents aspectes, com ara la venda on-line o la formació en xarxes socials, entre altres.


banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per