Balaguer se suma a RECICLOS, el sistema de reciclatge amb recompensa d’Ecoembes

Balaguer es converteix en un dels primers municipis que aposta per aquest sistema de reciclatge que incorpora la telefonia mòbil


Els habitants de Balaguer compromesos amb el reciclatge ja podem obtenir recompenses cada vegada que reciclin les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes. Això és possible gràcies a l’aposta de la Paeria per RECICLOS, el primer Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) de reciclatge a Espanya, que ha estat desenvolupat per Ecoembes, l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos a tot el país.

D’aquesta manera, Balaguer es converteix en un dels primers municipis catalans que aposta per aquest sistema de reciclatge que incorpora la tecnologia mòbil a aquest hàbit, i, al seu torn, premia els ciutadans recicladors amb incentius que ajudin a millorar el seu entorn més proper.

Els veïns de Balaguer podran reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en 86 contenidors grocs dels carrers de la localitat -als quals se’ls ha incorporat tecnologia- i obtenir recompenses al fer-ho. Entre aquests incentius, destaquen productes per fomentar la mobilitat sostenible i accions per millorar l’entorn dels ciutadans de Balaguer, com la plantació d’arbres plataners al municipi.

El Paer de Medi, Sostenibilitat i Salut, Xavier Castellà, ha agraït a Ecoembes el fet d’haver pensat en Balaguer com a 5è municipi per implementar la campanya a Catalunya i s’ha mostrat convençut que servirà per augmentar el percentatge de reciclatge a la ciutat. En aquest sentit ha recordat que actualment aquest percentatge és una mica curt i que des de la Paeria esperen que amb aquesta i altres iniciatives que s’estan implementant des de l’àrea es pugui arribar a percentatges més elevats l’any vinent. El Paer en Cap, Jordi Ignasi Vidal, ha felicitat a Ecoembes per la iniciativa i ha agraït el fet d’haver pensat en la ciutat de Balaguer per implementar aquesta campanya. Pel que fa a la campanya, ha recordat que en els inicis del reciclatge els contenidors de vidre eren la guardiola del barri, i amb el que es recollia es podien fer millores de proximitat. Aquesta nova campanya l’ha definit com una modernització de la idea que permetrà que els punts acumulats per la gent de Balaguer reverteixin en millores a la pròpia ciutat en temes relacionats amb el medi ambient, un sistema que ha d’incentivar el reciclatge.


RECICLOS digitalitza el reciclatge de llaunes i ampolles de plàstic de begudes i premia els ciutadans compromesos amb el reciclatge a través d’incentius sostenibles


Per fer ús de RECICLOS, els ciutadans de Balaguer només han de descarregar-se la webapp, escanejar el codi de barres de l’envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho, obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.

El sistema és molt senzill per fomentar l’hàbit de reciclar i trobar maneres per a que el reciclatge continui estant a prop de les persones i la seva manera de viure.

“Gràcies a RECICLOS, els ciutadans compromesos amb el reciclatge, a més d’ajudar a estalviar energia o a donar una nova vida als envasos reciclant al contenidor groc, ara podran també contribuir a millorar Balaguer a través de les recompenses que obtenen en reciclar. És la primera vegada a Espanya que un sistema de reciclatge uneix tecnologia i recompenses per tal d’ajudar a reciclar més i millor. RECICLOS, lluny de ser un projecte de futur, és ja una realitat”, ha afirmat Xavier Balagué, gerent d’Ecoembes a Catalunya.

banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per