top of page
hemeroteca.jpg

Balaguer s’adhereix a laCatalunya Film Comission com a espai per a rodatges

La ciutat de Balaguer s’ha adherit a la Catalunya Film Commission, la qual depèn de l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya.

La Catalunya Film Commission és un servei públic de la Generalitat de Catalunya, que està a la disposició del sector audiovisual, amb la voluntat de promoure i facilitar els rodatges a tot Catalunya.

Actualment compta amb més de 233 membres. En el cas de Balaguer s’han ofert diversos espais públics i patrimonials de la ciutat, com la plaça del Mercadal, els carrers i places del centre històric, el Xalet Montiu, la muralla i portals, el Castell Formós, el claustre de Sant Domènec i Les Franqueses. Igualment, s’aniran incorporant altres espais de la ciutat, els quals poden ser de diverses tipologies com espais industrials, edificis en desús, espais agrícoles o altres.

Les tasques que du a terme la CFC son donar assistència als productors interessats en rodar a Catalunya; facilitar informació a les productores sobre com rodar en qualsevol punt de la geografia catalana; mitjançar entre les produccions i els diferents ens de gestió i titulars d’espais supramunicipals; ajudar els productors internacionals en la cerca de coproductors locals; donar suport en la gestió i centralització del coneixement sobre l’activitat cinematogràfica; informar sobre les possibilitats de finançament i beneficis fiscals; construir i coordinar una xarxa territorial de film offices a Catalunya; assessorar els municipis en la tramitació i gestió de permisos i taxes, entre moltes altres.
Comments


banner-reclam.gif
bottom of page