top of page
hemeroteca.jpg

Balaguer reuneix a quatre dels principals compositors de sardanes del moment

L'Aplec de les Franqueses acollirà una singular ballada de sardanes amb una cobla feta per a l'ocasió


Aquest diumenge 12 de maig, tindrà lloc una nova edició de l'Aplec de les Franqueses, amb una programació que inclourà entre els plats forts una ballada de sardanes amb un programa musical format exclusivament per obres dels quatre compositors del Col·lectiu GASP, format pels músics Dani Gasulla, Lluís Alcalà, Carles Santiago i Jordi Paulí.

El repertori inclourà dues obres de cada autor, a més a més d'una sardana que ha estat escrita conjuntament a vuit mans per part dels quatre compositors. Entre les sardanes que es podran sentir hi ha les obres La Pepita de Bellvís o Balaguer Capital de la Sardana 2022, les dues del Dani Gasulla, o la sardana Almacelles balla! de Jordi Paulí. Títols premiats com Gina de Lluís Alcalà i Sardanes a la Vila del Voló de Carles Santiago completen el programa. Està previst que a mitja ballada el Col·lectiu Sardanista ofereixi berenar a tots els participants.

Una altra de les novetats de la ballada, qeu començarà a 2/4 de 6 de la tarda, serà la cobla que la durà a terme. Els quatre compositors interpretaran les pròpies sardanes formant part d'una cobla que es crearà ad-hoc per a l'ocasió, en la que Gasulla, Alcalà, Santiago i Paulí s'acompanyaran de músics de primer nivell, entre els que destaquen Francesc Saladrigues i Gabri Prieto de la Bellpuig Cobla, Genís Piqué de la Jovenívola d'Agramunt o Òscar Barqué de la Cobla Tàrrega.

L'Aplec de les Franqueses arriba enguany a la 24ena edició, i oferirà activitats durant tot el dia al voltant de l'antic monestir benedictí, que estarà engalanat per part de l'Associació Dona Rural. La jornada començarà a les 11h amb un taller de bonsais, a càrrec del Club Bonsai Balaguer, que s'allargarà durant tot el matí. I a les 12 hi haurà portes obertes a l'exposició 'Petjades del Cister a la Noguera'. Els actes del matí s'acabaran amb la tradicional missa, en la que la colla Santa Maria de les Franqueses hi oferirà una sardana d'ofrena.

Des de l'organització, formada entre d'altres pels Amics del Cister Santa Maria de les Franqueses i el Col·lectiu Sardanista, conviden a tothom a participar al dinar de germanor. Hi haurà menú infantil al preu de 12€ i menú adult al preu de 20€. I se'n pot adquirir tiquets a la Papereria Manhattan, al Despatx Parroquial, o contactant amb alguna de les entitats organitzadores.
Comments


banner-reclam.gif
bottom of page