top of page
hemeroteca.jpg

Balaguer organitza una visita a la muralla amb motiu de les jornades europees de patrimoni

Un any més, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni, una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea, Aquesta jornada se celebra ininterrompudament a Catalunya des de l’any 1991 i està considerada una de les més participatives d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

Per aquest any, des de la Paeria de Balaguer s’ha proposat una visita guiada a la muralla del Firal, la qual va anar a càrrec de les tècniques del Museu de la Noguera el passat diumenge 15 d’octubre.

Les excavacions arqueològiques realitzades al barri del Firal durant aquest estiu, han posat al descobert 72 metres de la muralla emiral que tancava aquest barri de la ciutat andalusina de madina Balaghí. Es tracta d’una imponent construcció del segle IX, de la qual es conserven diverses filades d’alçada i una de les torres, i que es relacionen amb el moment de construcció del Castell Formós i de la pròpia ciutat de Balaguer. Sorprenentment, adossada a aquesta muralla s’han documentat també les restes de la muralla del segle XIV, que en aquest punt tampoc eren visibles i no es tenia constància del seu bon estat de conservació.

Al llarg de tots aquests anys les Jornades Europees de Patrimoni han permès conèixer la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural, gràcies a la col·laboració de centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori, que any rere any han apropat el seu patrimoni cultural a la ciutadania.

banner-reclam.gif
bottom of page