Balaguer ha viscut enguany unes Festes del Sant Crist atípiques degut al Covid

Només es van fer activitats que es van poder veure on-line com el pregó de festa major a càrrec de George Carner


Les Festes del Sant Crist 2020 s’han vist totalment afectades en la seva programació, ja que es van haver de suspendre tots dels actes que componien una festa major de quatre dies, degut a la pandèmia del Covid-19.

Davant l’augment de casos de Covid-19 de les setmanes anteriors a la festa major, es van anul·lar tots els actes que fossin presencials, així doncs es van programar poques activitats i a més a més que no requerien la participació ciutadana, per evitar que la gent sortís de casa i hi hagués aglomeracions, com les que es vivien davant de les ballades de gegants tant esperades o els balls de la gent gran i concerts.

El divendres es va fer fer una Ofrena Floral, amb la presència només de cinc alumnes de la ciutat de dos centres escolars diferents, així com dos representants del CF Balaguer i dos de la Gent Gran.

Un pregó que es va poder seguir on-line des del canal de Youtube de la Paeria, que enguany anava a càrrec del diplomàtic i escriptor, George Carner, fill de Carner-Ribalta. En l’acte es va poder fer un reconeixement a Frederic Letamendi, autor de la il·lustració de la imatge de les Festes del Sant Crist d’enguany i també homenatge a Pepito Planes, conegut com a “Xepis”, per la seva implicació en totes les festes de la ciutat.

Partides d’escacs, entregues de premis, la missa solmene... van ser alguns dels actes que es van poder seguir per internet. Dilluns festa del Sant Crist, es va fer un espectacle itinerant pels més petits, amb la companyia Més Tumàcat que van poder gaudir des dels balcons de les seves cases, ja que van fer un recorregut per diferents carrers de la ciutat.

Enguany l’espectacle de Focs artificials, es va fer des de Santa Maria, per poder aconseguir més visió des de diferents punts de la ciutat.
banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per