top of page
hemeroteca.jpg

Balaguer ha presentat Fira Q que se celebrarà els dies 27 i 28 d’abril

Activitats consolidades en el marc de Fira Q i també novetats que es podran veure durant els dos dies de fira


Balaguer ha presentat Fira Q que se celebra els propers dies 27 i 28 d’abril al pavelló d’Inpacsa de Balaguer, amb horari de deu del matí a nou del vespre.

La fira que està formada per diferents espais segons el tipus d’expositors, comptarà amb el sector dedicat als Productes de proximitat hi haurà ubicats els productors del territori, els quals duran a terme xerrades, presentacions i tasts per tal de donar a conèixer els seus productes. Una de les propostes és la Mostra Nacional de coques de recapte i samfaina, organitzada des de l’Associació Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell, i que habitualment compta amb una vintena de forners de tota la comarca. En aquest mateix sector, des de l’Associació d’Apicultors Lleidatans comptarà amb la Jornada de la Mel, la qual commemorarà els 40 anys del primer concurs de mel d’àmbit estatal, que va tenir lloc a Balaguer l’any 1984. També s’hi faran altres activitats, com el taller gastronòmic infantil, de la mà del mestre pastisser Pere Graells, i que servirà com a homenatge a Lluís Muixí.

Un altre dels sectors presents a Fira Q serà el de Comerç i Serveis, que enguany comptarà amb una zona dedicada als animals de companyia. En aquest sector també hi haurà empreses dedicades a diferents productes i serveis, i es faran activitats per a la promoció, com és el cas de la desfilada Moda BLG 25600, que es farà tant dissabte com diumenge.

El sector de la Restauració i l’oci, destacant el 8è Concurs de Cuina Josep M. Morell, que se celebrarà el diumenge a la tarda. En aquest espai també es podran assaborir cerveses artesanes, vins i gaudir de diversos showcookings, els quals els realitzaran els principals cuiners de la zona.

D’altra banda i per segon any consecutiu, Fira Q dedicarà un espai al Saló de l’Energia i l’eficiència energètica, a través del CEI, l’Energy Hublab i l’Oficina de Transició Energètica de la Noguera, i on s’impartiran xerrades per part de professionals del sector.

Fira Q ofereix també l’espai Menuts Q, on els infants podran passar una estona jugant i fent activitats, acompanyats de monitoratge. En aquesta zona també es faran tallers gastronòmics, manualitats i activitats vinculades a l’Harpia, la festa medieval de la ciutat, entre d’altres.

Un any més hi haurà el servei del tren turístic que farà el recorregut entre el pavelló i el centre de la ciutat, amb parades a la plaça Pau Casals i la plaça del Mercadal.
Comentarios


banner-reclam.gif
bottom of page