Balaguer celebra una edició especial de l’Harpia aquest dissabte dia 3 d’octubre

Margarida de Montferrat i les dones a l’edat mitjana seran les protagonistes d’aquesta jornada


La Paeria de Balaguer ha preparat una edició especial de la Fira Medieval Harpia 2020 adaptada a les circumstàncies actuals i ajorna per l’any vinent la celebració del desè aniversari de la festa per tal de no limitar l’ampli programa d’activitats que hi havia previst.

Tots els actes previstos passaran a l’edició de l’any 2021, no obstant això i per tal de no perdre l’essència de l’Harpia a la ciutat, s’aprofitarà la celebració de la II Jornada rei Pere el Cerimoniós, prevista pel dissabte 3 d’octubre.

La II jornada d’Estudis rei Pere el Cerimoniós tindrà enguany un format diferent. Al matí les sessions es faran a la sala d’actes de la Paeria de Balaguer, dedicades al 600 aniversari de la mort de la comtessa Margarida de Montferrat, amb tres conferències que tractaran sobre la figura de la comtessa i les dones a l’edat mitjana. Per la tarda es faran a la Plaça del Pou, on amb el format “Història sota els porxos” els joves historiadors Clara Jáuregui de la Catedral de Barcelona, Frederic Aparisi de la Universitat de València i Raúl Villagrasa del Consejo Superior de Investigaciones Científicas parlaran sobre “Emmalaltir i guarir a l’edat mitjana i el Renaixement”. Precisament, en el marc d’aquest aniversari, la ciutat presentarà el mural de Margarida de Montferrat a la plaça Comtes d’Urgell obra de l’artista Oriol Arumí.

L’organització ha cregut convenient suspendre el mercat artesanal i la nit de tavernes degut al mal temps que està previst per aquest cap de setmana i el poder oferir un lloc alternatiu per ubicar aquestes activitats.
banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per