top of page
hemeroteca.jpg

Balaguer celebra la Matinal Sardanista coincidint amb el Dia Universal de la Sardana

El Santuari del Sant Crist ha estat l’escenari aquest diumenge 18 de juny de la Matinal Sardanista, coincidint amb el Dia Universal de la Sardana.

La jornada va començar amb la tradicional missa sardanista i l’esmorzar, i posteriorment la Bellpuig Cobla oferí una audició amb un programa centrat en obres de la comarca. Entre els títols hi havia Castelló de Farfanya de Josep M. Bernat, Retrobament a Térmens de Josep Prenafeta, L’Harpia de Balaguer de la Bàrbara Ardanuy, o Els Claverol i els Montoliu de l’Enric Sauret.

Durant la jornada, va destacar la recuperació de la sardana Montsec, escrita durant la Guerra Civil per Jaume Vilà Comas quan era un soldat republicà. D’aquesta manera des de l’organització, el Col·lectiu Sardanista ha volgut homenatjar els joves soldats sardanistes que en el context del Front del Segre, aprofitaven els dies de descans per ensenyar sardanes a la població local, i per organitzar ballades amb els seus propis instruments.

El Col·lectiu Sardanista de Balaguer es va estrenar per Sant Jordi, i és l’entitat creada per donar continuïtat a la tasca de Balaguer Capital de la Sardana, i per dinamitzar l’activitat sardanista de la ciutat. El Col·lectiu ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Noguera, la Paeria de Balaguer, la Parròquia de Santa Maria, així com de les diferents colles sardanistes de la ciutat.
banner-reclam.gif
bottom of page