top of page
hemeroteca.jpg

Balaguer celebra el dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones

El passat divendres 24 de novembre es va celebrar l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la violència contra les Dones, fent una concentració a la plaça del Mercadal, organitzada conjuntament entre la Paeria de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera. En l’acte es va fer la lectura del manifest que cada any es promou des del Departament d’Igualtat i Feminismes, i seguidament s’ha dut a terme una acció col·lectiva.

A part de l’acte institucional, des de la Paeria s’organitzaren diverses accions. D’una banda, el mateix divendres s’emetia un programa especial a Ràdio Balaguer en el que agents de les diferents institucions i entitats, que participen de la xarxa d’acompanyament i intervenció, explicaren els serveis i actuacions que duen a terme des de cada institució, en aquest cas des del Grup d’Atenció a la víctima del Cos de Mossos d’Esquadra, des del Centre d’Atenció Primària, Serveis Socials i del Servei d’Informació i Atenció a les Dones. A més, també intervingué una dona víctima de violència masclista, la qual va compartir l’ajuda i acompanyament rebut.

Una altra de les activitats va ser la Cursa de la Dona, que se celebrava el diumenge dia 26 de desembre a partir de les 11 h, amb sortida des de la plaça del Mercadal, amb més de 700 participants, entre nenes, dones i també homes i nens acompanyats d’una dona/nena en tot el recorregut que era de 5 km totalment urbà.
banner-reclam.gif
bottom of page