Balaguer acollirà una planta pilot de la UDL de reaprofitament de fusta

IMBIOFUST és part del projecte ‘El bosc, primer recurs de l’economia verda’ liderat per la Diputació


El Polígon Campllong de Balaguer acollirà una biorefineria a escala de planta pilot a partir de fusta i els seus subproductes (serradures, escorces etc.) per a l’obtenció de bioplàstics. IMBIOFUST, liderat per la Universitat de Lleida (UdL), forma part del Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT): El bosc, primer recurs de l’economia verda, al capdavant del qual hi ha la Diputació de Lleida i on participen la UdL i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC). Aquesta implantació és fruit del treball conjunt d’aquestes institucions amb la Paeria de Balaguer, en una clara aposta pel territori i el seu potencial en el camp de la bioeconomia.

El seu objectiu estratègic és impulsar el procés de transició cap al model de bioeconomia en el territori a partir del bosc com a recurs essencial d’acord amb la política forestal de Catalunya i de l’estratègia de la UE pel que fa a bioeconomia o economia circular.

Els estudis de camp per trobar la millor ubicació per aquest equipament, han tingut en compte la proximitat de masses forestal poc explotades, les infraestructures i xarxes de transport, l’activitat econòmica d’innovació i recerca, així com la petjada de carboni associada amb el transport.

IMBIOFUST, que preveu estar en funcionament a finals d’any, té un pressupost per al projecte executiu de construcció de 113.362,28€, un 60% del qual anirà a càrrec de la UdL, un 30% l’aporta el CTFC i un 10% la Paeria de Balaguer. A més, la Universitat de Lleida hi aportarà tots els equips, valorats en més de 250.000 euros i la Paeria de Balaguer els terrenys on s’ubicarà la planta pilot.
banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per