top of page

5.214 gràcies

Els resultats de les eleccions del 12 de maig deixen un panorama polític obert, amb incerteses per resoldre però amb tres constatacions. En primer lloc, la victòria a nivell nacional del Partit dels Socialistes, a qui felicitem pels resultats obtinguts.

En segon lloc, la fortalesa del projecte polític de Junts per Catalunya i del lideratge del president Carles Puigdemont. Junts ha esdevingut la primera força independentista al Parlament amb 35 diputats, tres més que el 2021. Aquest creixement, però, queda lluny de compensar la pèrdua d’altres candidatures independentistes i per tant de revalidar la majoria absoluta al Parlament. Junts ha guanyat a 726 municipis de 947 i a 31 comarques de 43. Entre elles, a la Noguera, on hem obtingut 5.214 vots i hem guanyat a 29 dels 30 municipis, inclosos Balaguer, Artesa de Segre i Ponts. Uns números que han contribuït a la victòria rotunda del partit a la demarcació de Lleida, encapçalats per Jeannine Abella. Moltes gràcies a tots els noguerencs que ens heu fet confiança i que heu avalat un projecte de país basat en la cohesió social, l’equilibri territorial i la defensa de la llengua i la cultura catalanes com a eixos vertebrals d’un país que volem lliure. Els nostres diputats hi treballaran cada dia.

Per últim, els resultats certifiquen que la desunió i la manca d’una estratègia compartida porten a la desmobilització i a l’abstenció de l’electorat independentista. El 2017 vam ser capaços de derrotar democràticament el 155, i el 2021 vam assolir el 52% de vots independentistes. Unes fites que per partidisme o per incapacitat política no han tingut en absolut els efectes corresponents. Set anys després del referèndum de l’1-O constatem que hem malbaratat massa esforços de massa gent. Però no volem caure en la renúncia ni en la rendició. El president Puigdemont assumeix la responsabilitat que les urnes li han atorgat per proposar la majoria de govern més coherent de què pot disposar el Parlament de Catalunya. Una majoria simple, igual de legítima que la que pot tenir el candidat socialista. Però una majoria d’obediència netament catalana, que permeti recosir i reforçar l’espai sobiranista i que recuperi el lideratge i el bon govern.


Marc Solanes i Roca, president comarcal de Junts a la Noguera

“Volem l’autovia!”

Les connexions viàries són primordials per al desenvolupament econòmic i social d’un territori, i en alguns casos representen un greuge comparatiu que cal saber convertir en propostes de millora const

Comments


banner-reclam.gif
bottom of page