¿Crisi climàtica?


Ja fa dies que no paro de preguntar-me si realment tots aquells que emeten sàvies opinions envers la crisi climàtica, el canvi climàtic o com sigui que s’anomeni, diuen la veritat. I la veritat és que m’oloro que ni els uns ni els altres ens estan dient allò que realment passa sobre el Planeta Terra. Si és veritat que els homes, la raça humana em vull referir, som els principals culpables del canvi climàtic, uns vull proposar una fórmula matemàtica; i disculpeu-me si resulto un plom: - Al món hi som 7.200.000.000 de persones. Dit en paraules: set mil dos-cents milions. Ara, lector, imagina que ens col·loquem tots, l’un al costat de l’altre, ocupant cada persona un espai d’un metre quadrat, suficient per a que des de la teva posició no puguis tocar la mà de la persona que hi ha al teu costat, a no ser que ambdós estireu els vostres braços al màxim. La superfície que ocuparia tota la raça humana col·locada junta seria més o menys la Província de Tarragona. Insignificant oi? Comparat amb la superfície del Planeta Terra és com el cap d’una agulla en un camp de futbol. - Ara farem el mateix amb els cotxes. Hi ha 1.320.000.000 cotxes al món. En paraules, mil tres-cents milions de cotxes. Fem ara l’exercici: col·loquem-los tots l’un al costat de l’altre amb espai de sobres per obrir les portes de dos cotxes situats junts. La superfície ocupada seria, calculant 10 metres quadrats per cotxe, 13.200 kilòmetres quadrats, equivalents a la suma de la superfície de Girona més Barcelona i sobraria tot l’Empordà i la Garrotxa. ¿Sabies, lector, que un vaixell de creuer que fa un recorregut per la Mediterrània d’una setmana contamina en aquesta setmana més que tots els cotxes de Barcelona en un any? ¿Tens idea de quants grans creuers estan en aquest precís moment recorrent els oceans del món? Acabem de veure que totes les persones del món més tots els cotxes del món ocupen amb prou feines dues terceres parts de l’extensió de Catalunya. Territori de gran estima per a tots nosaltres però, acceptem-ho, insignificant si el comparem amb l’extensió de tot el Planeta. No nego que el canvi climàtic ja és aquí i no ha fet sinó començar la seva tasca destructora. És una obvietat i per tant innegable, però, pregunto: ¿tenim els humans tota la culpa? ¿No t’ha passat pel cap la possibilitat que el canvi climàtic sigui un fenomen cíclic natural, irreversible i inevitable i que els humans, simplement, l’hem accelerat una mica, però que ni nosaltres ni els nostres besnets ni tataranets podrem revertir-lo? Nosaltres mateixos, l’ “homo sapiens”, som conseqüència d’un canvi climàtic cíclic, com assenyala el professor de la Universitat Rovira i Virgili Francesc Burjachs. I va la darrera pregunta, però abans de fer-la he de manifestar que res més lluny de la meva intenció de faltar al respecte a ningú. I la pregunta és: ¿Tu creus, lector, que una noia sueca de setze anys, amb deficiències físiques i intel·lectuals evidents es pot convertir per ella mateixa en la líder mundial de la lluita contra el canvi climàtic, o penses com jo que hi ha interessos polítics, mediàtics i econòmics darrera d’aquesta noia, que no dubto que té les millors intencions, però esta sent manipulada descaradament?

banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per