Una noieta i una padrina


Fa temps que volia parlar-vos de tot aquest enrenou que una noieta del nord d’Europa ha fet esclatar. Com podeu suposar em refereixo a la dita Thunberg i de nom em sembla Greta. En poc temps s’ha fet una “influencer” a nivell mundial. Ens han dit mil coses d’ella i s’han callat tres mil per no trencar l’encant del seu missatge. Que s’ha de dir, és ben cert. Els que anem al camp amb freqüència en podem donar testimoni, i els que caminem al mes d’Agost i Juliol, sigui amb pas de bou com jo mateix o a pas de “legionario” ho ratificaríem amb jurament inclòs. Jo confio molt en la Ciència, però aquesta no sempre encerta. Pels anys setanta del segle passat, i potser més tard, TVE ens va donar a conèixer els reportatges del Jacques Cousteau, coneixedor com pocs del mar amb la seva nau Calypso. Tots recordem el seu vaticini de la propera mort del nostre mar Mediterrani, i encara avui la pesca es porta a cap, i quan ell vol ens demostra que es ben viu amb el salmó i l’anxova de l’Escala, i el que ens dona cada dia. Ara bé, com sempre s’ha vist, aprofitant qualsevol avinentesa tot una colla de nous pallassos s’han afegit al circ, tant a nivell corporatiu, com mitjans de comunicació, escriptors i actors. I com no podien faltar els polítics que tan soroll fan quan els hi convé i estan calladets davant de tot el que no fan en benefici del poble. Diuen que aquesta noieta té el síndrome d’Asperger. Però jo penso més en la seva artística família. Mare cantant. Pare, actor i productor, la seva germana també canta. I s’ha escrit que fins i tot el seu avi és artista. En fi, tots amb temps suficient per a crear tot un símbol amb professionalitat que pot ser molt rendible. No tinc cap dubte de que els nostres polítics sabran veure les oportunitats, que aquesta preocupació pel clima i la natura els ofereix per crear nous impostos i nous ministeris. I perquè no, noves conselleries en aquesta Catalunya que tot ho pot aconseguir amb la guia mestra de la vicària del Torra. No cal dir que quan vulgui acabar, té prous personatges amb títols de fidelitat provada que faran brillar la nostra terra al món sencer. L’altre dia llegia amb vertader plaer a la senyora Clara Ponsati, en el seu parer de comparar l’expulsió dels jueus ordenada pels Reis Catòlics, amb la resposta Estatal del Procés. Jo crec, que amb els títols acadèmics que té i l’edat que l’acompanya, hagués tingut temps per llegir una mica més i pensar-hi. Perquè voler recuperar una imaginaria memòria amb sospitosos somnis fan que un cregui que ella no pot entendre el que no entén. Doncs una de l’altra tenen el paregut d’un ou amb una castanya. Quan mal fa i ha fet el creure’s superior als altres, intentant fer el que altres no han pogut i amb la seva arrogància no poden acceptar altra idea que no sigui la seva.

banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per