top of page
hemeroteca.jpg

15 de Març Dia Mundial de la Covid persistent

L’Associació Long COVID Lleida, és la nova associació creada per malalts de la COVID persistent. El 15 de març s’ha declarat el dia Mundial de lamCovid Persistent.

La COVID va sacsejar la nostra societat com mai havíem vist abans. El planeta sencer va sofrir aquesta pandèmia. Prop de 15 milions de persones van morir. Les persones i les institucions volen allunyar aquest tràgic record i és normal. Però la COVID va deixar moltes seqüeles i va aparèixer la COVID PERSISTENT. Una nova malaltia que molts metges van voler negar al principi. L'OMS Organització Mundial de la Salut l'ha reconegut com a malaltia.

La doctora Janet Díaz, cap de gestió clínica de l'OMS, deia: "La majoria dels pacients que pateixen COVID-19 es recuperen completament, encara que alguns sofreixen "efectes a llarg termini en el seu organisme, en els sistemes pulmonar, cardiovascular i nerviós, així com efectes psicològics".

Aquests efectes poden produir-se amb independència de la gravetat inicial de la infecció i es donen amb major freqüència en dones, persones de mitjana edat i aquells que van mostrar més símptomes inicialment.

Fa ara al voltant de dos anys Aranzazu Nieto Moreno, infermera Atenció Primària, Yvette Miró Bernaus, infermera Atenció Primària I Andrea Cortés Ruiz, psicòloga RBEC, pertanyents al personal sanitari de diferents CAP es van preocupar per les persones que tenen seqüeles de la COVID. Van iniciar les reunions per a fer valoracions i sobretot per a ajudar-nos. Ens van donar atenció, ens sentim humans de nou, ens sentim escoltats i no marginats. Una gran quantitat de metges no ens entenien o ens feien sentir bojos.

El programa que ens van oferir les infermeres i psicòloga anomenat "Help Long covid" es tracta d'un acompanyament integral tant físic com emocional. Amb la creació de l'associació també pretenem oferir un espai d'acompanyament i suport mutu per a la vida dels pacients Long covid de Lleida, que tant necessitem. Allí va germinar la idea de crear una associació per a donar-nos suport entre nosaltres i buscar l'ajuda de diferents professionals que poguessin atendre'ns millor. Un any després d'aquesta primera reunió iniciem la creació d'aquesta associació. Si bé crear una associació no és una cosa difícil, a nosaltres i per la nostra malaltia ens ha costat un any poder crear-la.

En aquests moments estem preparant la presentació oficial d'aquesta. Però no hem volgut deixar passar l'oportunitat en el dia mundial de la COVID persistent de dir que existim, que existeixen moltes persones amb COVID persistent incompreses i sofrint en silenci.

Si volen acostar-se a la nostra associació el primer que trobaran serà comprensió i persones que parlen el seu mateix idioma perquè pateixen la mateixa malaltia. Trobaran també un nou camí a caminar sense sentir-se sols.

Si volen contactar amb nosaltres poden fer-ho en el següent e-mail:longcovidlleida@gmail.com


Associació Long Covid Lleida


Entradas Recientes

Ver todo

El xut vell

Era d'esperar, i per fi ha passat. Tota l'agricultura i la nostra catalana, han plantat el pal d'avís de que Prou de tanta incompetència, Prou de tantes paraules i promeses que no son res en la realit

15 anys de Parc Astronòmic Montsec (PAM) i més

Enguany fa 15 anys que es va obrir al públic el Parc Astronòmic Montsec (en endavant PAM). El PAM i la marca turística «Montsec» van ser iniciatives Govern de Catalunya, mitjançant el Consorci del Mon

Comments


banner-reclam.gif
bottom of page