10 alumnes de Lleida arriben a la final del concurs literari “Amic - Ficcions”

La dotzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes.

De les més de 1.500 històries publicades durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 9 relats de 10 joves de Lleida, d’entre els 88 alumnes de 21centres educatius que s’han presentat en aquest territori.

En total, s’han seleccionat 172 grups finalistes: 109 de Catalunya i Catalunya Nord (155 joves), 34 del País Valencià (59 nois i noies), 22 de les Illes Balears (27 alumnes), 5 grups de la Franja de Ponent (6 alumnes) i 2 d’Andorra (5 joves).

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la dotzena edició el passat 31 de març amb una participació de 3.660 alumnes de 277 centres educatius diferents. Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en català entre els joves (d’entre 14 i 18 anys) a través de la xarxa torna a comptar amb el suport de la Fundació Carulla i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.Els lliuraments de premis està previst que es realitzin durant el mes de juny, però encara falta determinar el format d’aquests actes. A partir de com evolucioni la crisi sanitària del coronavirus i el pla estatal de transició cap a la normalitat, l’organització d’AMIC-Ficcions definirà definitivament quan i com es desenvoluparan els respectius actes de lliuraments de premis. Enguany, el premi per a la millor història serà un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, i la segona millor història es guardonarà amb un smartphone també per a cada integrant de l’equip. Els premis territorials, per a les millors històries de cada vegueria, rebran un smartphone o uns auriculars sense fil. També es premiarà al professor/a més motivador/a de cada territori, que serà guardonat amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.
banner-reclam.gif

@ Dossier P&M S.L. - Sant Lluís, 36 - BALAGUER (Lleida)

Telf. 973 448 273  //  e-mail: redaccio@revistagroc.com

Publicació controlada per