top of page
hemeroteca.jpg

Àger seu del cinema social en la Primera edició del Festival Internacional de Cinema

Vicky Luengo, Àurea Márquez, Míriam Iscla, Marta Angelat i Xavier Atance formen el jurat de la secció oficial


L’Ajuntament d’Àger i la productora Silendum Films fundada per Albert i Marcel Carbó, organitzen la primera edició del FICdÀ-Festival Internacional de Cinema d’Àger, del 13 al 16 de juliol. La majestuosa Col·legiata de Sant Pere d’Àger, serà l’escenari del festival que acollirà 3 sessions de curtmetratges amb grans apostes del panorama espanyol i internacional, seran un total de 15 curtmetratges en competició oficial.

El FICdÀ ha rebut un total de 400 curtmetratges d’arreu del món a través de la plataforma Festhome, una xifra que és tot un èxit en la seva primera edició. També s’hi projectaran “Un cel de plom”, projecció que compta amb el suport de l’empresa Vunkers, i “Un sol radiant”, dos llargmetratges que encara no es poden veure en cap plataforma, i les obres finalistes del concurs de joves talents, Joves 72 hores, realitzades per alumnes de centres educatius de la demarcació de Lleida.

El FICdÀ ha rebut propostes de l’INS Caparrella i l’INS Marius Torres de Lleida, l’INS Almatà, l’Escola Pia de Balaguer i l’Escola Vedruna de Balaguer.

El Festival Internacional de Cinema d’Àger vol apropar el cinema d’autor internacional de qualitat a una zona rural d’una bellesa privilegiada i esdevenir una cita inaludible any rere any.

El FICdÀ compta amb un jurat professional format per 5 personalitats reconegudes del món cinematogràfic que vindran a la gala de clausura a entregar els guardons als guanyadors del festival.

La proposta del festival inclou en el seu programa sopars populars i música en directe a la plaça Major del poble d’Àger.

El FICdÀ donarà el tret de sortida amb una gala inaugural el dijous 13 de juliol a les 20 h a la Col·legiata de Sant Pere d’Àger amb la presència de l’equip organitzador i autoritats.
banner-reclam.gif
bottom of page